Yoga Therapie Online: Wat is AVG en werk ik AVG-proof?

De afgelopen weken zijn vol onverwachte ontwikkelingen rondom het coronavirus geweest. 

Daarom geven wij jullie graag een update over de bijeenkomsten en helpen we je graag een beetje bij het geven van AVG-proof online yogatherapie.

Bijeenkomsten NVYT

Omdat de vereniging nog jong is, geven we de voorkeur aan het uitstellen van een volgende bijeenkomst. Deze willen we het liefst persoonlijk laten plaatsvinden wanneer dat weer mogelijk is. Het voelt nu niet als het juiste moment om dit nieuwe initiatief op poten te zetten, met alles wat er in de wereld gaande is. Het is nu juist belangrijk om wat meer pas op de plaats te maken en naar binnen te keren. Wij moedigen jullie dan ook aan om goed voor jezelf te zorgen, je eigen adviezen op te volgen en rustig af te wachten. This too shall pass.

We blijven in contact!
We plannen weer een bijeenkomst zodra het kan en houden je daarvan op de hoogte. Tot die tijd volg je ons op Facebook of LinkedIn. Je kunt ook altijd contact zoeken met Anneke en andere yogatherapeuten via Network Yoga Therapy.

Online yogatherapie geven? Kan dat AVG-proof?

Interessant om nu over na te denken is of je online yogatherapie kunt geven, en zo ja, hoe je dat op een veilige manier kunt doen? Je herinnert je vast de invoer van de nieuwe AVG. Die mogen we ook nu natuurlijk niet vergeten!

Wat is de AVG ook alweer?

De General Data Protection Regulation (GDPR), in het Nederlands de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), is een Europese verordening die in alle lidstaten van kracht is. De AVG verplicht organisaties organisatorische en technische maatregelen te nemen om de privacy binnen de verwerking van persoonsgegevens te waarborgen.

Welke online platforms kun je gebruiken voor online yogatherapie?

De NVGzP heeft een lijst gemaakt van systemen waarmee je kunt beeldbellen en chatten en die voldoen aan de AVG. Lees hier meer over in de nieuwsbrief!

Tot slot: er worden gratis webinars over online behandelen gegeven door E-health Specialists. Wellicht heb je daar als (yoga)therapeut ook iets aan!

Stay safe, take care, en hopelijk tot gauw!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: